Over mij

Achtergrond

Ik groeide op in een warm gezin met drie broers en veel huisdieren in een klein Noord-Hollands dorpje. Na mijn studies in Amsterdam en Alkmaar werkte ik een korte periode in het onderwijs, afgewisseld met perioden in het buitenland om mijn sport te beoefenen. Vanaf 2003 werkte ik ruim 14 jaar voor de Provinciale sportorganisatie in Noord-Holland. Hier deed ik als projectleider, kwartiermaker en later als manager veel ervaring op in het ondersteunen van organisaties bij het ontwikkelen en uitvoeren van beweegbeleid, het ontwikkelen van beweeginterventies en het begeleiden van collega’s bij hun zelfontwikkeling. In 2017 vond binnen de organisatie een verandertraject plaats. Middels een transformatie ging de organisatie toe naar een nieuwe organisatiestructuur en werd verder geprofessionaliseerd. Na de procesbegeleiding van het team richting deze verandering heb ik mijn werkzaamheden bij de sportorganisatie neergelegd om verder te gaan als zelfstandige.

Bekijk mijn LinkedIn

Integrale kijk

Ik heb een integrale kijk op gezondheid en wordt geïnspireerd door de gedragswetenschappen en de nieuwe omschrijving van positieve gezondheid.

‘ Positieve gezondheid is het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. – Machteld Huber, 2012’

Professionalisering

In 1997 studeerde ik af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te Amsterdam en in 2002 aan de Pedagogische Academie voor basisonderwijs. In 2017 nam ik opnieuw plaats in de schoolbanken voor de cursussen: leefstijlcoach (HAN), integraal vitaliteitsmanagement  (HAN) en verandermanagement (ICM). Daarnaast ben ik gecertificeerd coach van It’s My Life en trainer van The Lab Of Life. In mijn werk als zelfstandige richt ik me op het ondersteunen van organisaties en personen bij vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en leefstijl.

Sport en bewegen

Sport en bewegen hebben altijd een rode draad gevormd in mijn leven, zowel in werk als privé. Zelf ben ik graag in beweging. Mijn roots liggen in het windsurfen, waarmee ik diverse nationale titels veroverde. Er is bijna geen sport die ik nooit gedaan heb. Naast zelfkennis, zelfvertrouwen, sociale contacten, organisatievaardigheden en doelgericht werken hebben sport en bewegen vooral ook plezier en balans gebracht. Iets wat in de hectiek van tegenwoordig onontbeerlijk is. Deze balans gun ik daarom des te meer aan anderen, wat mij motiveert in mijn werk.